Niedziela z laptopem i kawą na dzień dobry

Obaveštenja o novim fičerima i svemu ostalom vezanom za KeepItFit aplikaciju
harshdorolice
Pridružio se: 31 Jan 2026 14:58

Niedziela z laptopem i kawą na dzień dobry

Post od harshdorolice »

Niedziela. Uwielbiam to leniwe uczucie, kiedy budzisz się bez budzika, robisz sobie duży kubek kawy z mlekiem i nie musisz nigdzie gnać. Taka właśnie była ta niedziela. Za oknem szaro, lekko pada, ale mnie to nie przeszkadza. Włączyłem laptopa, otworzyłem kilka kart – poczta, facebook, potem jakieś głupoty na Allegro. Zupełnie bez planu. I wtedy przypomniałem sobie, że kiedyś, może tydzień temu, kolega z pracy wysłał na grupę link. Nie zwróciłem wtedy uwagi. Ale nazwa została w głowie.

Pomyślałem – dobra, niedziela, nuda, sprawdzę. Wpisałem w wyszukiwarkę i trafiłem na vavada logowanie. Strona wyglądała solidnie. Nie było tych tandetnych reklam z klaunami, tylko prosty panel. Proces vavada logowanie trwał może minutę. Założyłem konto, potwierdziłem maila i już byłem w środku. Wpłaciłem sto złotych. Kwota, która nie zaważy na budżecie, ale da jakiś dreszczyk.

Nie jestem graczem. Zazwyczaj omijam kasyna szerokim łukiem. Ale ta niedziela była inna – nie chciałem nic robić, nie chciałem nigdzie iść. Samotność i deszcz za oknem robiły swoje. Postanowiłem potraktować to jak zabawę. Nie jak sposób na zarobek. Po prostu – otwieram, klikam, patrzę co się stanie.

Zacząłem od ruletki. Małe stawki, 2-5 złotych. Czerwone, czarne, takie tam. Kręci się, kręci. Po pół godzinie miałem może 80 zł. Nic specjalnego. Przesiadłem się na automaty z owocami – typowa klasyka. Tam poszło szybciej. Konto stopniało do 30 zł. W tym momencie każdy by zamknął. Ale ja nie. Miałem w głowie myśl: skoro już jestem na zero, to zaryzykuję ostatnią trzydziestkę.

Postawiłem 15 zł na jednego spina. Nic. Drugie 15 zł – i wtedy ekran eksplodował. Trzy siódemki ustawiły się w rzędzie. Nie rozumiałem, co to znaczy, ale nagle konto wskoczyło na 680 zł. Wdech. Potem jeszcze bonus. Automat sam kręcił dalej. 820 zł. 1 040 zł. Zatrzymało się na 1 260 zł.

Siedziałem z kubkiem kawy w ręku, patrzyłem na ekran i nie mogłem uwierzyć. W jednej chwili ze 30 zł na ponad tysiąc. Kliknąłem vavada logowanie – nic, już byłem zalogowany. Chodziło mi o wypłatę. System pytł o kwotę. Wpisałem całość. Przelew poszedł na konto w trzy minuty. Sprawdziłem aplikację bankową – kasa na miejscu. Zamknąłem laptopa, dopiłem kawę.

Nie mówiłem nikomu przez cały dzień. Poszedłem na spacer, kupiłem dziewczynie kwiaty (tak, bez okazji) i zamówiłem pizzę z dostawą. Nie taką z promocji, tylko porządną, z salami i oliwkami. Wieczorem oglądałem film, trzymając ciepły kawałek ciasta w ręku, i uśmiechałem się do sufitu.

Od tego wydarzenia minął tydzień. Nie grałem więcej. Próbowałem raz – wrzuciłem 50 zł z nudów – przegrałem wszystko w pięć minut. Uśmiechnąłem się i odpuściłem. Bo nie o to chodzi, żeby gonić za wygraną. Chodzi o to, żeby czasem, w leniwą niedzielę, pozwolić sobie na małe szaleństwo. I jeśli akurat wszechświat ma dobry humor – wyjść na plus. A jeśli nie – no cóż, strata stówy nie boli tak bardzo jak szarość całego dnia.

Dziś vavada logowanie wspominam jako fajny epizod. Nie wróciłem tam na poważnie. Ale ten dreszcz, kiedy z 30 zł zrobiło się 1 260 – to było coś. Nie hazardowa gorączka, tylko czysta, niespodziewana radość. Taka, jaką czujesz, kiedy znajdujesz dziesięć złotych w kieszeni starej kurtki. Tylko że tym razem w kieszeni było tysiąc. I kawa smakowała wyjątkowo dobrze.