Zadam 120 gr proteina i vidim koliko mi fali uvece, ili uh vidim kad je granica tu negde..znam moze i ovako da se shvati ali bilo bi sjajno da na jelovniku u danu stoji gde sam sa tim
Super je app. Hvala na svemu !
Zadate makrose u gr
Re: Zadate makrose u gr
Razmatrao sam to, ali se postavlja pitanje kako bi to funkcionisalo zajedno sa preporucenim dnevnim unosom kalorija jer su makrosi i kalorije u direktnoj sprezi. Na primer ako zadate 100g proteina, 200g UH i 50g masti to ujedno znaci da biste morali uneti 1650 kcal da se taj cilj ispuni (4kcal po gramu proteina/UH i 9kcal po gramu masti), pa je onda pitanje sta se desi ako se neciji ciljevi makrosa podeseni u gramima ne podudaraju sa preporucenim dnevnim unosom kalorija. Jedno resenje je da prosto prihvatimo da je to ok, i smatramo da korisnika ne interesuje iz cega dolaze kalorije iz takve razlike kalorija.
Mozda bi dobar kompromis bio da se zadrzi podesavanje ciljeva makrosa u procentima, ali da se prikazuje u gramima cilj i trenutna uneta kolicina?
Mozda bi dobar kompromis bio da se zadrzi podesavanje ciljeva makrosa u procentima, ali da se prikazuje u gramima cilj i trenutna uneta kolicina?