Krofne

Nutritivne vrednosti na količinu
100 g
Energetska vrednost
315.7 kcal
Proteini
5.9 g
Ugljeni hidrati
43.7 g
Masti
13.1 g
g
Samo ulogovani korisnici mogu da dodaju namirnice u dnevnik/planer, uloguj se.

Iz čega dolaze kalorije?

Ključne reči: Krofne nutritivne vrednosti, kalorije, krofna

Namirnicu dodao/la: DacaMaca

Uticaj 100 g Krofne na prosečni preporučeni dnevni unos (2000 kcal)
15.8%

15.8% preporucenog dnevnog unosa kalorija

Proteini

6%

Ugljeni hidrati

17%

Masti

20%

Ako želite da podesite svoje dnevne ciljeve unosa, i da se preporučeni dnevni unos kalorija automatski računa za Vas, sve što je potrebno je da se registrujete ili da se ulogujete ako već imate nalog.


Kako možete da potrošite kalorije unete kroz 100 g Krofne?

Potrošnja kalorija zavisi od Vaših kilograma. Unesite svoju kilažu da bi proračuni bili tačni, ili se ulogujte da biste sačuvali svoje merenje.

kg
Da biste potrošili 315.7 kcal koliko ima 100 g Krofne, potrebno je da uradite neku od sledećih aktivnosti:
  • Trčanje 8 km/h 31 minuta
  • Voznja bicikla 19-21 km/h 31 minuta
  • Plivanje 43 minuta
  • Dizanje tegova 1 sati 17 minuta
5823 pregleda
Prosečna ocena: 5.0, ocenilo 1 korisnika
Vaša ocena: 5
Recept napisao/la:
DacaMaca
Recept objavljen:
2019-05-29 11:06:15

Recept

Sastojci

Termička obrada

Pečenje

Priprema

  • 1.
    U veću plastičnu posudu sipati oko 850g brašna, kvasac (ja koristim suvi) i kašiku šećera i dobro promešati. Zatim dodavati po malo vode i ulja, dok sve ne potrošite i mešati prvo varjačom, a zatim rukama zamesiti testo da bude glatko. Ako vam je testo previše gnjecavo, samo dodajte još malo brašna. Ostaviti testo da raste oko 1.5 sat. Nakon što je odstajalo i naraslo, još ga premesiti uz dodatak malo brašna (50tak g). Radnu površinu posuti brašnom i uzimati oko dve šake testa i valjati ga oklagijom na debljinu malo tanju od prsta. Ne valja ga previše pritiskati oklagijom kako ne bi splasnulo. Većom plastičnom čašom (ili modlom za krofne) vaditi krofne i stavljati ih na pobrašnjenu tacnu ili veliki tanjir na kome će stajati do prženja. U šerpu naliti oko 700ml ulja i pustiti da se ugreje, a zatim spuštati krofne u vrelo ulje. Pržiti ih sa obe strane dok porumene malo. Vaditi ih u posudu za koju imate poklopac, a u posudu staviti krpu ili ubrus da bi se ulje upilo iz gotovih krofni. Možete ih raseći pa puniti eurokremom, pekmezom ili marmeladom.

    Dodatni saveti:
    -Ako želite krofne sa rupom u sredini, možete upotrebiti nastavak sa plastičnog šprica za šlag kako biste vadili sredinu.
    -Krofne možete posuti šećerom u prahu.
    -Kada su krofne gotove, najbolje ih je bar pola sata pre konzumiranja ostaviti da stoje poklopljene u posudi da bi omekšale.

Možda će Vas interesovati...

Šta dobijate besplatnom registracijom na KeepItFit-u?

  • Brojač unosa i potrošnje kalorija
  • Automatsko izračunavanje metabolizma i dnevnih kalorijskih potreba
  • Brojač unosa makronutrijenata sa podesivim ciljevima
  • Mogućnost dodavanja novih namirnica u bazu podataka
  • Statistike i grafikoni
Pridruži se 31.000+ registrovanih korisnika koji vode računa o svom zdravlju!
Nađi drugu namirnicu Pretraži aktivnosti